BÉREŠ ML. NAĎALEJ V ČELE DMACK TYRES RALLY 2011 MSR

29.05.2011 Celý región

Košice 22. mája 2011 – Sobotňajšia Rally Tríbeč 2011 vyniesla posádke tímu Styllex motorsport Jozef Béreš ml. – Róbert Müller na vozidle Škoda Fabia S2000 celkové 3. miesto so ziskom 21 bodov. Aj naďalej si tak držia vedúcu pozíciu v slovenskom šampionáte DMACK Tyres RALLY 2011 MSR. Druhá súťažiaca posádka tímu Jozef Béreš st. so spolujazdcom Tomášom Klímom na Audi Quattro Coupé skončila na 9. mieste absolútne a vyhrala svoju triedu F. V rámci súťaže tímov sa Styllex motorsport umiestnil na 2. mieste.

„Keď som pred súťažou pozeral na rýchlostné skúšky, vedel som, že pre nás to nebude jednoduché. Trate boli strašne rýchle a stavané na WRC. Od prvej chvíle sme robili maximum. S Igorom Drotárom sme sa ťahali v sekundách a v poslednom kole sme pred ním mali už dosť veľký náskok. Potom sme mali problém s baterkou a meškali sme 2 minúty do časovej kontroly, za čo sme dostali penalizáciu 20 sekúnd. Vedeli sme, že Igor nás tým pádom predbehol, takže poslednú RS sme išli na maximum. Podarilo sa nám urobiť veľmi dobrý čas aj napriek tomu, že sme mali obuté mokré gumy a 3-krát nám kvôli dobíjaniu zhasol motor. Skončili sme pred Igorom, celkovo tretí, čo nás veľmi potešilo,“ okomentoval súťaž Jozef Béreš ml.

Legenda Jozef Béreš st. išiel veľmi dobre najmä prvú RS, v ktorej skončil len sekundu za svojím synom Ďodim. „Celkovo sa nám šlo dobre, v prvej rýchlostnej skúške sme „bili“ aj veľké autá, čo nás potešilo. V poslednej RS sme skončili absolútne 8. Okrem jedného drobného defektu sa nám vyhli všetky technické problémy, auto fungovalo a tešíme sa na ďalšie preteky,“ povedal spolujazdec Tomáš Klíma.

Profil tímu Styllex motorsport:
Tím Styllex motorsport vznikol v roku 1983. Počas svojej existencie dosiahol viaceré významné prvenstvá:
­ prvý slovenský tím, ktorý štartoval s fabrickými autami aj teamami (ako prípravcami áut) ihneď po ich ukončení účinkovania v seriáli MS v rokoch 1993 a 2003;
­ prvý a jediný slovenský team, ktorý štartoval 5 rokov na MS v rally (v rokoch 2003 – 2007);
­ prvý a jediný slovenský team, ktorý mal šancu byť Majstrom sveta v JWRC pred posledným podujatím šampionátu (Wales rally GB 2006);
­ jediný slovenský team, ktorý 2-krát absolútne vyhral Barum rally Zlín a raz bol absolútne 3.

Absolútni majstri SR v rokoch:
1994 – vozidlo Nissan Sunny GTiR, posádka Jozef Béreš st. / Michal Koči
1995 – vozidlo Ford Escort Cosworth, posádka Jozef Béreš st./ Michal Koči
1998 – vozidlo Toyota Celica GT – 4, posádka Enrico Bertone / Michal Koči
2005 – vozidlo Subaru Impreza, posádka Jozef Béreš ml. / Petr Starý
2008 – vozidlo Fiat Grande Punto S2000, posádka Jozef Béreš ml. / Róbert Müller
2009 – vozidlo Peugeot 207 S2000, posádka Jozef Béreš ml. / Róbert Müller
2010 – vozidlo Škoda Fabia S2000, posádka Jozef Béreš ml. / Róbert Müller
 

Vyberte región